Recept na taliansku cuketovu polievku. Od 1. fázy.
Čo budete potřebovať na 1 porciu:
- lyžicu olivového oleja,
- 1 lyžicu nadrobno nakrájaného cesnaku,
- hrsť nakrájaných bazalkových lístkov,
- morskú soľ a mleté čierne korenie,
- 1 kg cukiet (najlepšie stredných), rozkrojených pozdĺžne na štvrtiny a potom na 1cm plátky,
- 750 ml vody alebo zeleninový vývar,
- hrsť nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate,
- 1 odmerka zeleninovej KetoMix polievky,
- 1 lyžička kyslej smotany na ozdobenie.
Postup:
Na strednom plameni rozohrejte v panvici olivový olej. Opekajte na ňom cesnak, bazalku a osolenú cuketu pomaly 10 minút, až cukety ľahko zozlatnú a zmäknú. Okoreňte, zalejte vývarom alebo vodou a varte 8 minút. Potom odstráňte z platničky a tri štvrtiny polievky rozmixujte dohladka. Rozmixovanú zmes vráťte späť do hrnca a vmiešajte petržlenovú vňať. Osoľte podľa chuti. Pri podávaní rozdeľte polievku do misiek či tanierov a ozdobte čerstvo mletým čiernym korením. Do svojej porcie nezabudnite rozmiešať jednu odmerku KetoMix zeleninovej polievky.